Château Arfeuilles
In het hart van Frankrijk!

Dorpen en steden

zoals u die in onze omgeving aantreft

 • Vakwerk huis en oude stadspoort in de straat v/h klokkenmuseum
 • Vakwerk huis en oude stadspoort in de straat v/h klokkenmuseum
 • Charroux van bovenaf.
 • Charroux's oude poort in de zomer.
 • Charroux's oude poort in de winter.
 • Charroux; belvedere (zomer) een prachtig uitkijkpunt voor de omgeving.
 • Charroux; belvedere (herfst) een prachtig uitkijkpunt voor de omgeving.
 • Charroux oosterpoort
 • Charroux plaatselijke B&B
 • Charroux toegang tot de kerk (timpaan)
 • Le Crozet stadspoort (Côte Roannaise)
 • Le Crozet (Côte Roannaise) prachtige zandstenen vensters
 • Waterput in het middeleeuwse Le-Crozet (Côte Roannaise).
 • Leuk oud mannetje in Ferrières-sur-Sichon.
 • Traboule (doorloop) in Moulins.


In de omgeving liggen een aantal steden en dorpen die het bezoeken zeker waard zijn.

Lyon

Een bezoek aan Lyon is absoluut een aanrader. Le Vieux Lyon was het eerste beschermde gebied in Frankrijk en is sindsdien opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en staat bekend om haar “traboules”, doorsteken of passages die een of meerdere straten met elkaar verbinden. Er zijn er 230, maar een aantal is gesloten voor publiek. Wandelend door de traboules van het Vieux Lyon en het Crois Rousse ontdekt u de charme van de oude stad, de historie en architectuur. Het Musée des Beaux-Arts van Lyon bezit, na het Louvre in Parijs, de belangrijkste kunstverzameling van Frankrijk. En winkelen in Lyon is een feest. U vindt er er veel grote modehuizen, bijzondere en kleine speciaalzaken en antiquairs. De meeste mensen associeren Lyon met lekker eten. En dat is niet voor niets: Er zijn talloze restaurants, van simpele bouchons en brasserieen tot restaurants waar u de meest overvloedige maaltijden van Frankrijk krijgt. Lyon is de meest culinaire stad van Frankrijk.

Lyon ligt aan de samenvloeiing van de Rhône en de Saône en heeft bijna een half miljoen inwoners en heeft alles te bieden wat je van een grote stad mag verwachten; zoals vele bezienswaardigheden, een groot winkel centrum, vele restaurants en terrassen. Diverse festiviteiten waarvan het "Fête des lumières" wel een van de bekendste is, het hele centrum is dan op allerlei manieren met speciale effecten uitgelicht en bruist van de activiteiten. De rivieren verdelen de stad in een hoger en lager gelegen deel. Vanuit het hogere gedeelte zijn er prachtige uitzichten over de Rhône met zijn vele imposante bruggen en de rest van de stad. Verrassend genoeg is er in Lyon ook veel erg mooie moderne architectuur te zien. 'S avonds is flaneren over de Quai Fulchiron en de Quai Romain Rolland een feest.    


"Vieux Lyon"

Vichy

"Het oude Lyon", de middeleeuwse en renaissancistische wijk is erg gezellig en sfeervol. De oude stad is het beste overdag te bezoeken. Zeker op zondag, dan is er markt en zijn alle boekenstalletjes langs de kades open. De grote muurschilderingen in Lyon zijn bijzonder de moeite waard. Er zijn er meer dan 150 en ze geven vaak een verrassend en bedrieglijk echt effect. Het oudste deel van de stad staat vol schitterend gerestaureerde historische gebouwen, o.a. de kathedraal St-Jean, waaraan drie eeuwen werd gewerkt (12de – 15de eeuw), de kerk St-Paul uit dezelfde periode, een school voor koorknapen (Manécanterie, voor een deel uit de 12de eeuw). De stad heeft vele musea; het bekendste is het Musée des Beaux-Arts, dat is gevestigd in een 17de-eeuws benedictinessenklooster. Er zijn onder meer Egyptische, Griekse en Romeinse kunstwerken te zien en schilderijen uit de 15de tot 20ste eeuw.

Vichy, van oorsprong bekend om zijn thermale bronnen, nu o.a. bekend om zijn "beauty" producten is een stadje wat ook voor de moderne bezoeker vrij veel te bieden heeft. Het winkel centrum is niet erg groot maar gezellig en ademt een ietwat Zuidfranse sfeer met zijn marmeren trottoirs, terrassen en mooie oude façades. Langs de Allier zijn een aantal mooie parken en aantrekkelijke voorzieningen; o.a een zwemparadijs, wildwaterbaan, golfbaan, drafbaan en een renbaan. Het theater, casino en de overkapte promenade langs het park en de oude badhuizen geven een bijzondere sfeer die doet denken aan de "belle epoque" waarin dit alles is ontstaan.    


Mooie kleine dorpjes om te bezoeken en een terrasje te "pikken" zijn:

Brocantes en Vide-Greniers

Op zondagen zijn in de omgeving vaak Brocantes en Vide-Greniers waar u allerlei typisch Franse zaken voor een luttel bedrag kunt kopen. De site Brocabrac geeft een overzicht van alle markten in de omgeving.


Chateau Arfeuilles, Route de Chatel Montagne, Arfeuilles, 03120, Allier, Frankrijk

Telefoon: +33 (0)761 450 454  E-mail: info@chateau-arfeuilles.com

©2019 Chateau Arfeuilles. Alle rechten voorbehouden

 
E-mailen
Bellen
Map
Info